сряда, 5 ноември 2014 г.

Творческа среща за Деня на будителите с проф. Иван Стоянов в Силистра




4/11/2014
          Областна администрация Силистра съдейства на Общински комитет „Васил Левски“,  Агенцията за икономическо развитие и инвестиции, Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ и Природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски“ в провеждането на творческа среща с проф. Иван Стоянов от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Представена бе новата му книга „Каравелов и Левски – истинският прочит“. Срещата бе проведена на 4 ноември в Силистра в чест на Деня на будителите.  
         Проявата е посветена и на няколко годишнини: 180 години от рождението и 135 години от смъртта на Любен Каравелов; 145 години от създаването на Българския революционен централен комитет в Букурещ и 145 години от излизането на вестник „Свобода".
         В тържеството участваха областният управител на област Силистра Стоян Бонев, заместник областният управител Венцислав Маринов и близо 100 преподаватели по история от Крайдунавска Добруджа, както и представители на интелигенцията в крайдунавския град. Негов специален гост бе Доростолският митрополит Амвросий.

Няма коментари:

Публикуване на коментар