събота, 29 ноември 2014 г.

Eвродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев пред медиите в Силистра: Очаквам критичен мониторингов доклад поради липсата на реформи в последната година и половина


            Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев беше на посещение в местния си офис в Силистра. Пред журналисти той коментира, че България изостава с реформите в областта на правосъдието и вътрешния ред, поради което очаква критичен мониторингов доклад на ЕК предвид липсата на реформи в последната година и половина. 
    „Предходното Народно събрание трябваше да вземе мерки и да въведе законодателни промени в сферата на правосъдието. А в частта за вътрешния ред бяха предприети промени със спорен характер, като например даването на разследващи правомощия на ДАНС“, каза Емил Радев.
Във връзка с показната акция на ДАНС срещу предполагаеми клетки на Ислямска държава в България евродепутатът посочи, че според Интерпол няма данни за участници с български произход в организацията Ислямска държава.
      Емил Радев подчерта, че срокът до мониторинговия доклад е твърде кратък, за да бъдат взети мерки, които да променят нещо в него. „Все пак вече са внесени законопроектите за промени в областта на вътрешния ред, а през пролетта можем да очакваме законодателни промени и в посока реформа в правосъдието“, каза Радев.
      Във връзка с подновената тема за включването на България в Шенгенското пространство гостът посочи, че не бива да се допуска разделяне на България от Румъния. „Това ще бъде удар за черноморските ни пристанища, тъй като при едно разделяне румънските пристанища ще станат външна граница на шенгенското пространство на Черно море“, посочи евродепутатът.
     Той посочи още, че новото правителство ще трябва да покаже воля за провеждане на реформите. „Това е единственият път, за да подобрим имиджа на България и това особено важи за областта Правосъдие и вътрешен ред. Българската държава трябва да вземе бързи и ефективни мерки за противодействие както срещу организираната, така и срещу битовата престъпност“, каза Емил Радев.
     Евродепутатът коментира и проблема с бежанците, като посочи, че целият Европейски съюз е засегнат от този проблем и самият той е задал въпрос към Европейската комисия какви мерки да предприеме България и как ще бъде подпомогната държавата ни при нова бежанска вълна. 

                          Анна Тодорова, PR  на ГЕРБ в Силистра

Няма коментари:

Публикуване на коментар