вторник, 21 януари 2014 г.

АГ отделение в Силистра празнува Деня на родилната помощ в нови условия, очаква подобренията в сградата да продължат

21/1/2014

АГ отделение с началник д-р Георги Костов и Неонаталогичното отделения с началник д-р Румяна Манева при областната болница в Силистра празнуваха Деня на родилната помощ в присъствието на представители на ОА-Силистра в лицето на зам. областните управители Вяра Емилова и Джанан Халил, както и на главния секретар Светлана Великова. Традиция е областната администрация да уважава в този ден по подходящ начин отделенията, в които се ражда животът. От името на ОА-Силистра бяха дарени кафе машина и стайно цвете.
В присъствието на гостите изпълнителният директор на МБАЛ АД - Силистра д-р Даниела Костадинова връчи чек за нов хладилник на родилното отделение и друг чек със солидно финансово изражение за неонатолозите. Участниците в ритуала разгледаха новия вид на голяма част от стаите за родилки, както и на други помещения в родилното отделение, преминали през сериозен ремонт, за да придобият хубав и приветлив вид както за пациентките, така и за персонала.
Трима нови лекари се търсят за отделението, за да станат общо 10 гинеколозите в неговия състав. Необходими са над 600 000 лева, за да продължат ремонтите и на долните два етажа, вкл. детско отделение. Отправена е покана към министър д-р Таня Андреева да открие вече извършения ремонт с надеждата за още държавно внимание към болницата в крайдунавския град. Поставен е и въпросът, вкл. и пред местните власти, за възстановяване на уникалния парк в района на областната болница, чийто нов вид би я направил по-приемливо място за пациентите на различните отделения.

В ОА - Силистра Денят на родилната помощ в съчетание с народния празник Бабинден бе почетен по още един начин. Работещите в администрацията посрещнаха представители на Клуб на инвалида и пенсионера №3 от Силистра, които първи заявиха желание да поздравят всички с празника, изпълнявайки характерна за него програма. Календар, пита с лепта и сладки отново в унисон с традицията бяха подарени на музиканта и изпълнителките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар