вторник, 28 януари 2014 г.

Снегът не уплаши социалистите от Силистренския край, областта предложи своите кандидати за евродепутати

            
         Въпреки усложнените зимни условия, заради което бяха временно прекъснати транспортните връзки между населените места в област Силистра, общинските организации на БСП успяха да излъчат навреме своите кандидат депутати в Европейския парламент.  В община Силистра с най-много номинации за водач на евролистата е Сергей Станишев, настоящ лидер на БСП и президент на Партията на европейските социалисти; следван от депутата Антон Кутев; Илияна Йотова, сегашен евродепутат; Георги Пирински, зам. председател на БСП и експредседател на НС; Петър Курумбашев, депутат в НС и Евгени Кирилов, дългогодишен евродепутат. Те са предложени от партийните организации след проведените събрания, в над 40-те организации в общината.
              „Окончателно листата ще бъде подредена в Националния съвет на социалистите, който ще определи и места за граждански квоти, обясни Вяра Емилова, председател на Областния и на Общинския съвети на БСП – Силистра. В Силистренска област е категорична подкрепата за  политиката и ръководството на БСП, личи от обобщените мнения на социалистите от поведените конференции, които са за водената политика от НС на БСП и правителството на Пламен Орешарски. По този начин те се разграничават от действията на Георги Първанов и Ивайло Калфин, които поставят на изпитание единството на партията. Силистренските социалисти настояват в навечерието на „Избори 2014 за ЕП” да се спре с всякакъв опит за разцепление - "отвътре" или "отвън".
             В Силистренска област БСП е в добра кондиция и е мобилизирана за достойно представяне на предстоящите евроизбори. Във всички общини на областта, извън областния център – в Ситово, Дулово, Тутракан, Главиница, Кайнарджа и Алфатар, социалистите също изказаха категоричната си подкрепа за политиката, водена от ръководството на БСП. Със идея за единна листа на БСП и със свои декларации излязоха и обединенията на младежите и ветераните в областта.    


                                                               Пресцентър на БСП – Силистра 

Няма коментари:

Публикуване на коментар