неделя, 26 януари 2014 г.

Нормализация на обстановката в област Силистра

Сн. Вяра Емилова, зам. областен управител
Сн. http://petel.bg/
           Обстановката в област Силистра е в нормализирано за сезона състояние след предприетите мерки от общините по места заедно с регионалните звена, показва проверката към 15 часа на 26 януари. Става дума за проходими пътища между големите населени маста и главните пътни направления. Има и изключения като отсечките Босна – Добротица, Сокол – Зафирово, както и района на Черногор - Царев дол, където единствено липсата на път не позволява на екипите на „Енерго – ПРО“ и „В и К“ да възстановят първо елзахранването, а после и водоподаването (за сравнение през деня около  4 000 абонати бяха без ток). Ветрен е другото населено място в областта, където се очаква всеки момент да има електричество.
Снимки: Вяра Емилова, зам. областен управител на Силистра
             Кметът на община Силистра д-р Найденов обходи всички централни  улици и крайните квартали на територията на града, за да инспектира процеса на снегопочистване, както и пътната обстановка, съобщиха от пресцентъра на общината. Посочва се, че всички налични машини на територията на града работят, включително и преди спирането на снеговалежа. Своевременно са се отзовали на призива на кмета д-р Найденов за съдействие фирми като „Синева“ и „Ербауер“, които имат отношение към снегопочистването, както още „Благстрой“ЕООД, „Пътстроймонтаж“ АД, „Фазерлес“ АД, „Поларис 8 ООД, ЗК „Фар“, „Пътно поддържане“ ООД и др.
             Няма бедстващи хора, но  доскоро е имало закъсали в снега автомобили. В Силистра дежурният към Общински съвет за отбрана и сигурност отговаря на телефон 086/816 212, на който всеки  може да подаде и получи актуална информация за пътната обстановка в община Силистра. Проходимостта по основните пътища към съседните  областни  центрове все още е силно затруднена и се приканват гражданите да не предприемат пътувания. За голяма част от дестинацията не е възможен и обществен транспорт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар