понеделник, 13 януари 2014 г.

Депутатът Стефан Господинов: Бизнесът алармира, че фериботната връзка с Румъния е затруднена

13 януари, 2014


"Този ферибот не е достатъчен. Получихме сигнали от предприемачи, че в момента връзката с Румъния е затруднена. Образуват се огромни опашки и това препятства обмена със съседния румънски град Кълъраш. На фона на това продължава изместването на приоритетите, заложени в Дунавска стратегия, от правителството на Орешарски" - това заяви народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Господинов на пресконференция.
Стефан Господинов: Бизнесът алармира, че фериботната връзка с Румъния е затрудненаДепутатът обяви още, че очаква отговор от премиера Орешарски на петъчния парламентарен контрол във връзка с това има ли промяна в приоритетите по Дунавската стратегия и как точно се определят приоритетните инфраструктурни проекти за нашия регион. "Стана ясно, че този отговор изисква повече време. Но се надявам да получа ясен отговор - запазва ли проектът за мост между Силистра и Кълъраш приоритетната си позиция в Дунавската стратегия като особено важен проект за икономическото съживяване на региона? В тази връзка е важно да подчертая, че подмяната на стратегическите приоритети на всеки 4 години води единствено до това, че нищо не може да се реализира. Така се поставя под въпрос перспективата за развитие на Силистра и региона!", каза Господинов
Народният представител представи на медиите и сравнение между приоритетитена Областната управа от 2012 до сега. "Сред приоритетите, предвидени в стратегията на Областна администрация Силистра за 2014-2020 година, фигурират изграждането на моста Силистра-Кълъраш, модернизация на фериботни връзки, развитие на пристанищната структура. А настоящият областен управител Насуф Насуф е откроил като приоритети фериботен комплекс, газопровода Добрич - Силистра, който е почти реализиран, пътя Силистра-Лесово, за който лично аз съм съдействал с колегите да се реализира и вече е факт, и едва на последно място "Дунав мост ІІІ" при Силистра, за което нищо не се работи." коментира силистренският депутат.
В коментар относно изминалите 6 месеца от управлението на правителството "Орешарски" Господинов каза, че философията на това управление не се отличава от тази на управлението на премиера Станишев. "За всяко ляво управление е характерно прехвърляне на вината на предишните и вземане на огромни заеми, за да се финансират социални дейности, които заеми ще се плащат по време на следващо управление", допълни Господинов.
Депутатът коментира още, че самите управляващи вече са признали, че очакват дупки в бюджета. "Това правителство управлява под непрекъснат обществен натиск, като освен от неспиращите протести е притиснато между коалиционните партньори БСП и ДПС, от една страна и патерицата "Атака", от друга. На въпрос относно приоритетите на ГЕРБ през новата година Господинов открои отстраняването на Волен Сидеров от председателското място в антикорупционната комисия. "Очаквам динамично развитие на политическата обстановка. Управляващите запазиха мълчание по случая "Сидеров", но това е един катализатор на политическите процеси", заяви народният представител.
Той изреди натрупани от правителството "Орешарски" обещания, за които няма дори индикации, че могат да бъдат изпълнени. "Такова е обещанието за премахването на плоския данък и въвеждането на данък "богатство", нулевата ставка за най-ниските доходи, пенсионната реформа. Обещаха 250 хиляди работни места, а безработицата е с 1,2% по-висока от тази в края на управлението на ГЕРБ. Казаха, че ще премахнат данъка върху лихви и депозити и го промениха от 10 на 8%. И със субсидиите за партиите се случи същото - едно незначително намаление. Режимът за пушене също остана. Всичко, което правят е такова - популистки промени и нищо налице".Господинов не пропусна да коментира и проекта "Белене", като според депутата единственото, което остана от този проект, са 14 млн. лв. разходи от парите на данъкоплатеца за референдума.
Като най-важен и нерешен от мнозинството в парламента въпрос Господинов посочи неслучилите се промени в Изборния кодекс. "Изборите през май ще са по стария закон. А те декларираха, че това ще бъде приоритет за тях", обобщи народният представител.
Информацията е предоставена от Анна Тодорова, Пресцентър ПП ГЕРБ -СИЛИСТРА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар