събота, 25 януари 2014 г.

17 машини чистят по главните направления от Силистра за Русе, Добрич и Шумен, няма затворени пътища; Следобедният влак от Силистра за Самуил е спрял между Межден и Дулово


          До късния следобед на 25 януари не бе затворено нито едно от главните направления от Силистра – за Шумен, Добрич/Варна и Русе, съобщиха от областния пресцентър. В ход за почистването им, вкл. обледения обходен път край Силистра, както пътищата за Айдемир и Калипетрово, са 17 машини на Областно пътно управление. Пътищата са проходими при зимни условия, но не се препоръчва тръгване на път без необходимата подготовка и належаща причина. От 12 часа по обяд не са пътували автобуси между Силистра и Русе. 
   Температурите в областта са били между -6 градуса в района на Дулово, където снеговалежът е по-слаб в сравнение с други краища на областта, и -10 градуса край Тутракан.  В община Тутракан три от големите населени места са били през деня без електричество. Прогнозата е, че снеговалежът ще продължи и в следващите повече от 24 часа, което е основание да не се тръгва на път от Силистра към населените места в областта, както и извън нея. 


        
         Следобедният влак от Силистра за Самуил е бил принуден да спре заради лошото време между село Межден и Дулово, съобщиха чрез БТА от железопътната гара в Силистра. Информацията беше потвърдена и от гарата в Дулово. Изпратен е локомотив, който да изтегли композицията до Силистра. От гарата не съобщават за пострадали граждани. В цялата Силистренска област вали сняг, но пътищата са проходими. Работят 17 почистващи машини. По данни от автогарата  в Силистра днес са пътували автобуси по основните направления завръзка със съседните области с изключение на Русе. От Ситовската община съобщават за проблеми в електроснабдяването, а от Тутракан - с водоснабдяването в града.Проблеми с електроснабдяването има и в едно село на Алфатарската община.Въпреки че пътищата са проходими, има затруднения при почистването. От Областното пътно управление предупреждават да не се тръгва на път, ако няма належаща причини, а автомобилите  трябва да са с подходящо за зимата оборудване. Прогнозите са снеговалежът да продължи и през следващото денонощие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар