четвъртък, 23 януари 2014 г.

Кайсиеви ядки за здраве - по една-две на ден


кайсии
http://agronet.bg/


Американският писател Едуард Грифин, в книгата си „Свят без рак” е казал истината за медицинско откритие, което много дълго време се пази в тайна. Става дума за лечебните свойства на витамин В17, който в пречистена форма, разработен за лечение на рак, е известен като амигдалин или лаетрил. Този витамин бързо убива раковите клетки. Авторът описва успешното лечение на пациенти с рак с този витамин и дава научно обяснение на неговото въздействие върху организма, като се учудва защо този метод все още не е признат от официалната медицина за използване в борбата срещу коварната болест. Преди фармацевтичните компании да забранят използването на витамин В17 за лечението на рак, чрез този метод са излекувани много хора. Защо официалната медицина води война срещу този нелекарствен подход за лечение на рака? Авторът твърди, че отговорът трябва да се търси не в областта на науката, а в политиката - и той се корени в скритите икономически и финансови политики на онези, които управляват лечебните заведения. Ако тази информация не е била скрита, гигантските фармацевтични компании не биха могли да получават огромните си печалби, които сега вземат от продажбата на различни лекарства против рак. Милиарди долари се харчат всяка година за научни изследвания, милиарди се печелят от продажбата на лекарства против рак, както и фондации, като мащабите на събраните суми са по-големи от всякога, така че хората, които живеят от рака са много повече от тези, които умират от него.
Ако конвенционалната медицина признае, че един прост витамин, който се продава във всяка аптека, може да се бори ефективно с рака, гигантската фармацевтична промишленост може да се срине за една нощ. В резултат политическата страна на лечението на рака е много по-сложна, отколкото научната. Витамин В17, който убива рака се съдържа в кайсиевите костилки. Те са били обявени за панацея за всички видове рак преди 35 години. Този компонент се съдържа в бадемите, горчиви бадеми, костилките на череши, праскови, сливи, в ябълковите семена, сорго, просо, ленено семе, леща, някои бобови култури, грозде, някои билки, както и много други продукти. В основата на съвременното хранене лежи използването на рафинирано брашно, захар, масло и други преработени храни, а естествени природни продукти са редки гости на нашата трапеза. Нашите баби и дядовци са яли естествени, а не преработени храни, затова болестта рак се срещала изключително рядко. Те са използвали сушени плодове и дори хляб от просо.
Днес е научно доказано, че ако човек приема всеки ден това вещество, той никога няма да развие рак. Амигдалинът „програмира” гибелта на раковите клетки без да уврежда здравите тъкани в организма. Свойствата на амигдалина се дължат на факта, че в състава му влиза цианид и други токсични вещества в неактивна форма, които селективно действат на тумора, тъй като в туморните клетки се съдържат ензими, способни да ги активират. Въпреки това, костилките на праскови, нектарини, сливи и кайсии трябва да се борави внимателно и да се ядат не повече от 1-2 броя на ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар