четвъртък, 9 януари 2014 г.

Пълен списък с ваканциите до края на новата година

          Едва завърнали се в училище, много от учениците вече си мечтаят за нова ваканция. Такава ще има след около месец – по графика на министерството на образованието междусроковата ваканция е планирана да е от 1 до 4 февруари, включително. Вторият учебен срок започва от 5 февруари 2014 г. Пролетната ваканция за учениците от 12-ти клас, както винаги ще е по-кратка от тази на останалите ученици. От I-XI клас пролетната ваканция ще бъде от 29 март до 6 април, включително, а за XII клас - от 29 март до 1 април, включително. 

        Лятната ваканция за учениците от различните класове пък ще започне по различно време, както следва: За I клас – от 22 май, II-IV клас – от 30 май, V-VIII – от 13 юни] VIII за изучаващите интензивно чужд език, IX, X, XI клас– от 30 юни, а за абитуриентите от XII клас – 15 май 2014 година. 
        Предвижда се на 21 май 2014 г. да е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература и националното външно оценяване по този предмет в VII клас. На 23 май пък ще е втората задължителна матура и външното оценяване по математика в VII клас. През тази година тези две матури и външното оценяване по БЕЛ и по математика в VII клас бяха на същите дати. Заради матурите и изпитите в седми клас и през тази учебна година 21 и 23 май ще са неучебни дни за всички ученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар