сряда, 17 януари 2018 г.

Тутраканско училище с награда от ННЕК ЮНЕСКО

СУ „Хр. Ботев” Тутракан спечели награда от национален конкурс в подкрепа на децата от SOS- Детски селища, организиран от ННЕК ЮНЕСКО София с председател Кристиян Калчев. Училището зае първо място в категорията за най-много участвали ученици от едно училище в конкурса. Наградата: оборудване за презентационен кабинет. Ритуалът по награждаването е този петък от 13,15 ч. в крайдунавския град.

ННЕК-ЮНЕСКО е най-старият по рода си в България - основан е през 1970 г. През дългогодишната си история се е доказал като авторитетна организация, както на национално, така и на международно ниво. Организацията е член-учредител и представител на Република България в Световната федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО, както и на Европейската федерация. Съорганизатор е на Международен център за програми и проекти в областта на образованието, науката и културата. 

Маргарита Димитрова: "С много ентусиазъм и труд постигнахме победата ! Като председател на комисията по ГЗЕИО благодаря на учениците и колегите, с които стигнахме на върха и направихме празниците на децата от SOS " Детски селища " незабравими ! Отново показахме,че в СУ "Христо Ботев " учат и работят личности с гражданска позиция."

Кристиян Калчев: "След успешно изпълнение на проекта за Култура за всички деца в помощ на децата от SOS-Детски селища, продължаваме с кампанията "Мартеничка с кауза!" в помощ на деца с онкологични заболявания."Няма коментари:

Публикуване на коментар