сряда, 10 януари 2018 г.

В Силистра младежи помагат на деца в нужда



Назаем от Фейсбук-профила на Християн Маринов: „Със средства, които възлизат на стойност от над 1400 лева Сдружение „Приятели на доброто“ подпомогна ЦНСТ Силистра, създадено за деца без увреждания, със зимни обувки, маратонки, якета, екипи, спално бельо, хавлии, шоколадови изделия и натурални сокове. С храни, памперси и мокри кърпи бебетата –звено „Майка и бебе“'. На ЦНСТ за деца с увреждания осигурихме голямо количество памперси и плодово-зеленчукови каши, кисело мляко, натурални сокове, плодове и лакомства.

Установихме, че децата с увреждания се нуждаят от 11 чифта маратонки, за които сме решили, че на 100% трябва да бъдат закупени тези дни. Децата са писали на Дядо Коледа да им донесе колички с дистанционно и слушалки за музика, но той така и не е успял да донесе подаръци за всички.
От репортаж по БНТ2 (news.bnt.bg) – кампания „Търси доброто“, научаваме още: „Само за денонощие Християн Маринов (спортист, шампион по канадска борба) увлича в идеята си близо 50 свои приятели. Всички се включват в благородната инициатива да съберат пари за деца без родители и да им купят дрехи и обувки за зимата.
Той казва: „Всичко започна съвсем спонтанно. Бяхме се събрали с приятели на вечеря, споделих им идеята и те на драго сърце се съгласиха. Първия път за едно денонощие събрахме 200 лева.“
Със средства помагат и други приятели на спортиста, за да могат девет момичета и момчета да се радват на ново спално бельо, шапки, ръкавици и всичко, което им е нужно за зимата.
Иван: „Имах нужда от зимни обувки, щото зимата идва, и благодарение на Християн и на неговите приятели ще имам за зимата зимни обувки.“ 



Гюлфара: „Избрах си ботуши и радвам се, че ни помогнаха хората.“

Християн и друг път е помагал на деца в нужда. Преди време дарил наградата си от 200 лева като спортист на годината на община Силистра, защото вярва, че с общи усилия ще промени и направи живота на децата по-щастлив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар