вторник, 30 януари 2018 г.

Два медала за женската борба на Силистра

В град Горна Оряховица бе проведено държавно лично първенство по свободна борба за момичета и кадетки с участието на 4 представителки на СКЕ „Багаин“ с президент Неделчо Цвятков. Две от тях при момичетата – Емануела Деспова (кат. 46 кг) и Йоанна Великова (кат. 49 кг), заеха трети места и бронзови медали. В по-горната от двете категории Гергана Златева е на пето място.

„Емануела се състезава в многолюдна категория с 18 участнички и започна състезанието с три победи в туш, за да стигне до бронза, а Йоанна имаше малшанса да се срещне още в първия кръг с шампионката, с която бе равностойна, но загуби трудно, също обаче спечели медал“, заяви г-н Цвятков.

Междувременно в София се проведе държавен личен шампионат за кадети с участието на двама силистренци – осмокласници, водени от Цветан Цвятков. Единият от тях – Стоян Радославов се представя по-добре, тъй като постига две победи, а в третата среща губи едва след спорно „хвърляне“.

Както е известно, в Силистра, вкл. и в Спортно училище „Дръстър“, се практикуват 4 вида единоборства. Едно от тях – джудото, през настоящата година отбелязва 45 години от началото си в Силистра като организиран спорт на клубна основа. Навършват се и 25 години от основаването на СКЕ „Багаин“. На тези и други годишнини ще се посветени събития, засега предварително планирани за м. септември.


Няма коментари:

Публикуване на коментар