вторник, 16 януари 2018 г.

"ДО РЕ МИ" Силистра в подкрепа на Хранова и Горанов


Назаем от Фейсбук от профила Музикална студия "ДО РЕ МИ":  "Участие в концерт с песни от любими български филми! За нас беше чест да пеем на една сцена с Маргарита Хранова, Орлин Горанов и Плевенска филхармония с диригент Левон Манукян! Вълнуващо и запомнящо се събитие за Музикална студия "ДО РЕ МИ" с ръководител Бонка Скорчелиева! И....покана за още един съвместен концерт!"

От профила на Левон Маникян: Препълнена зала! Започваме! Първи концерт за 2018-а! И още по адрес на "ДО ВЕ МИ": Бяхте прекрасни!!
Концертът в Силистра - в препълнена от зрители от различни поколения зала на общината до Дунавския парк, се превърна в една реализирана възможност за успешно съпреживяване чрез вечни български песни на житейски радости и разочарования. И в допълнение - посредством внушенията на мултимедията с откъси от български филми като "На всеки километър", "Старинната монета", "Таралежите се раждат без бодли", "Вчера", "Козият рог", "Оркестър без име" и др . 

Както и благодарение на артистичното присъствие на двама изтъкнати естрадни певци, които нямат възраст нито на вид, още по-малко като вокално майсторство. И които са пословично отговорни пред публиката, припявала едновременно с тях познатите куплети: "Вървят ли двама...", "Оставаме, оставаме...", "Кълнем се...и пр., за да ги възнаграждава почти непрекъснато с аплодисменти - очаквани и заслужени. Нови срещи с музиката в Силистра ни обещава спектакълът "Бог рок" с участието на Филип Аврамов, Калин Вельов и др. - един забавен разказ за "забранената" музика.

8 февруари в СилистраЗа контакти и информация: 0878498549, 0885094542

Както научаваме от сайта на БНР: "„Бог Рок“ се появи като заглавие преди няколко години, както разказва Филип Аврамов. – Това е текст на Даниел Рашев, написан специално за музикален спектакъл. Търсех нещо по-различно, хареса ми идеята и реших да добавя музиката, която харесвам. Така се роди спектакълът „Бог Рок“. 

Защо се нарича така? Защото се разказва за Господ, който обича музиката и я пуска на собствената си трапеза. Съставът преди три години беше: Венцислав Велев – китара, Красимир Спиридонов – пиано и моя милост. Групата ни се казва „Джинджифил”. Измислих името на шега, но така си и остана. Всъщност, ние на всичко гледаме с чувство за хумор и точно това ми харесва. Заедно сме с перкусиониста Калин Вельов.  

Говорим си на сцената за корените на рок музиката. И не само – отделили сме внимание и на някои вечни джаз и блус парчета. Изпълняваме много известни песни, комбинираме ги по любопитен начин. Нещата вървят прекрасно. Сюжетната линия е развита с прекрасно чувство за хумор, нищо, че става дума за божествени дела. Често вкарвам нови реплики и музика. Импровизираме и не се притесняваме да го правим. Десетки концерти не само на театрална сцена, а и на фестивали, частни партита, на рок събор...и публиката много ни харесва.

Истина е, че импровизацията в спектакъла е на много високо ниво –допълва Калин. – Музикалните теми, които звучат, не са имитация, а са пречупени през нашата призма на изпълнители. Всъщност, те звучат в авторски аранжименти. Има няколко диско парчета, представени по хумористичен начин. За мен е приятно, забавно, определено е и голямо предизвикателство. 

Филип е неконтролируем на сцената, в най-добрия смисъл на тази дума. Постоянно трябва да сме готови за промени и в текста, и в музиката. Смятам, че енергията на ритъма, енергията на барабаните липсваха, така че се допълваме взаимно...Най-силният момент в „Бог Рок“ е това, че актьорът музицира, а музикантите навлизат в „неговата територия“. Новата атмосфера, в която попадаме всички ние, носи и нови предизвикателства. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар