сряда, 10 януари 2018 г.

Спортисти от Силистра и Вълчи дол с празник на джудото в крайдунавския град

Навръх Богоявление в залата на Спортно училище „Дръстър“ в град Силистра бе проведен истински празник на джудото под формата на открито градско първенство по олимпийския спорт, съобщиха от Багаинпрес. В него си дадоха среща над 70 деца от различни възрасти – от  начинаещи до напреднали,  включително гости от СК по джудо „ Петко Сираков” от град Вълчи дол, водени от м.с. Нина Ненова – силистренска възпитаничка и бивша национална състезателка. Тя официално отправи покана към Спортен клуб „Багаин” за нови срещи и съвместна работа в тяхната зала в училището във Вълчи дол.  

Състезанието бе съвместно мероприятие на организирано от СКЕ „Багаин” – Силистра с президент Неделчо Цветков и на единственото в област Силистра спортно училище, в което учат близо 200 деца, обучавани в 6 спорта, сред които и джудо. В рамките на три часа малки и големи общуваха, мериха си силите по правилата на джудото, показваха своите умения и получиха удостоверение за покрита ученическа степен.  Според специалистите, срещи от подобен род са изключително полезни и допринасят за повишаване на майсторството и мотивацията на всички деца.

В единоборствата своите спортни и бойни умения показаха подготвителните групи в СКЕ „Багаин“ под ръководството на сенсеите Алтан  Мехмед и м.с. по джудо, самбо и свободна борба Ивелина Златева Цвяткова, която е една от най-добрите спортистки на Силистра в близкото минало. Състезателите от спортно училище „Дръстър“ бяха водени от сенсеите Неделчо Цвятков, Цветан Цветков и Стефан Стефанов.  Проведоха се официални схватки   по правилата в джудото, като всичките бяха спечелени от възпитаниците на спортното училище.

Проведена бе и демонстрация на техники от пето и  четвърто кю (жълт и оранжев пояс), дело на гостите от Вълчи дол, а шесто кю заслужиха 30 деца, водени от г-н Мехмед и от г-жа Цвяткова. Участниците бяха активно подкрепяни от своите родители.

Своя успешен  дебют в официални състезания  направи и  Селин Алтан Мехмед, която спечели своята среща по един убедителен начин, макар че тренира отскоро под ръководството на своя баща Сенсей Алтан Мехмед. Накрая бяха връчени удостоверения за покрита ученическа степен кю и грамоти на класиралите се. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар