понеделник, 29 януари 2018 г.

Силистренец е баскетболист №1 на България за 2017 г.

www.bgbasket.com

Станимир Маринов е най-добрият баскетболист в българското първенство за 2017-та година. Това определи анкетата на БФБ, излъчила победителите на церемония в хотел "Рамада". Той не присъства на церемонията по награждаването заради грипната епидемия, но ще получи приза си на мач на Левски Лукойл.

Гардът имаше страхотни мачове във втората половина от миналия сезон с екипа на Балкан, където бе най-добрият български играч в състава.

През лятото Станимир бе основна част от националния отбор в предварителните квалификации, а през ноември изигра силни минути в същинската фаза на квалификациите срещу Исландия и Финландия.

Този сезон Маринов е лидер на Левски Лукойл като е топреализатор на тима с 15.2 точки средно на мач, към които има средно и по 3.8 асистенции и 1.4 откраднати топки.

Версинаж. Станимир Маринов е възпитаник на силистренската баскетболна школа - БК "Доростол" - на треньорите Лъчезар Тодоров и Светлана Тодорова. Играл е в ""Балкан" Ботевград, в Косово, в Украй - няколко мача миналата есен, а сега е в "Левски Лукойл" в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар