сряда, 31 януари 2018 г.

В последния ден на март - фестивал за руска песен, поезия и танц в Силистра

Министерството на образованието и науката
Национално Движение Русофили
със съдействието на Община Силистра
Организират
"Пусть всегда будет солнце"
Пети Национален фестивал
на руската поезия, песен и танц - областен етап
Организаторите канят всички, които обичат руските песни, танци и поезия да заповядат на фестивала!
31 март /събота/ 2018 г., 11:00 часа Салона на Община Силистра до Дунавския парк. 

ИЗ "Р Е Г Л А М Е Н Т"
за провеждане на Петия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц
Пусть всегда будет солнце”
За участие във Фестивала се допускат: предучилищни групи; ученици от I – ХII клас, разпределени в три групи: I – IV клас, V- VIII клас; IX- XII клас. Фестивалът има конкурсен характер и включва следните направления и
жанрове: поезия – индивидуално рецитиране на руска поезия с продължителност до 5 мин.; песни - изпълнени индивидуално /солово/ или от вокален ансамбъл. Допускат се до две песни, с общо времетраене до 8 минути. Изпълненията се оценяват в две категории – индивидуално и групово.

Поезията и песните се изпълняват на руски език. При заявен голям брой участници в областния етап, журито има право да допусне изпълнение само на една песен; танци – изпълнени от формации (танцова трупа, състав, студия и др.), с продължителност до 8 минути; ученически духови оркестри и мажоретни състави. Не се допуска явяване с репертоар, с който участниците са се представяли на предишните издания на Фестивала!

Фестивалът се провежда на три етапа: първи етап – ОБЛАСТЕН (април -май 2018 г.), като на всеки участник се връчва ПОХВАЛЕН ЛИСТ.; втори етап – ЗОНАЛЕН (май -юни): страната е разделена на шест зони. Допълнително ще се оповестят градовете, в които ще се проведе зоналният етап. В зоналния етап на Фестивала имат право да се включат класираните на първо място в ОБЛАСТНИЯ етап в съответния жанр и възрастова група; трети етап - ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН - м. септември 2018 г. в гр. Казанлък. В ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ етап на Фестивала имат право да участват класираните на първо място в ЗОНАЛНИЯ етап по жанр и възрастова група.

Отличените на първо, вторo и трето място в ЗАКЛЮЧИТЕЛНИЯ етап на Фестивала, имат възможност да участват в празничния концерт на     ХV–ия Национален събор на приятелите на Русия, който ще се проведе през м. септември 2018г. край яз. „Копринка”, община Казанлък. Класираните изпълнители на първо, второ и трето място по жанр и възрастова група се награждават със СТАТУЕТКА на Национално Движение Русофили и Фонд „Русский мир” и ДИПЛОМ на ЛАУРЕАТА.

Заявки за участие в ОБЛАСТНИЯ етап на Фестивала се изпращат до 28 март 2018 г., по ОБРАЗЕЦ (www.silistra.bg/index.php?op=news&id=5124), на Нина Димитрова –  председател на Областен съвет на НД „Русофили“ – Силистра. Тел.: 0888 816 821,  e-mail : ninad_ss@abv.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар