понеделник, 27 ноември 2017 г.

Днес в ХГ Силистра представят енциклопедията за Крайдунавска Добруджа

В средата на м. март 2015 г. в Областна администрация Силистра бе първата работна среща, с която започна дейността по съставяне на една полезна и много българска книга – „Енциклопедия на област Силистра“.

В срещата участваха евродепутатът Емил Радев, председателят на СНЦ „Енциклопедия Силистренска област“ Тодор Тодоров, професорите Димитър Игнатовски, Ивайло Петров и Георги Атанасов, доцентите Милен Куманов и Румен Липчев; представители на различните видове власти в областта, както и на читалища.

„Енциклопедията е по примера на други области като Шумен и Пазарджик в един том със статии и цветни илюстрации с обем от около 1 000 страници“, обясни встъпително на аудиторията проф. Димитър Игнатовски от името на авторския колектив в качеството си на негов главен редактор.

Финансирането е чрез дарители и с лептата на своите инициатори, но е предвидено да стане със средства на общините, както и на всички, които успеят да си закупят уникалната книга, издадена с много любов и професионализъм от Издателство РИТТ в Силистра. Книгата има редакционен съвет, включващ не само основните автори, но и светила на науката като академиците Константин Косев, Васил Гюзелев, Георги Марков и др. български учени, част от които ще присъстват на представянето на енциклопедията на 27 ноември от 13 ч. в зала 13 на Художествена галерия Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар