сряда, 15 ноември 2017 г.

Силистренският хор „Седянка“ на фестивал в Румъния

Смесен хор  „Седянка“ Силистра с диригент Лидия Кулева е пред поредното си за годината предизвикателство, отново пред чужда публика - този път в поредното издание на фестивала в Черна вода, Румъния, организиран от тамошния Дом на културата с участието на формации от различни страни, включително и на авторитетни хорове за православна музика от страната домакин.

Силистренският певчески колектив, чийто предшественик Дружество Седянка догодина навършва 110 години от основаването си, е към Народно читалище „Доростол“ с председател Маргарита Любомирова, което провежда другата седмица свой концерт с различни по стил и съдържание участници. В северната ни съседка хористите ни ще представят песни в три направления: на светска тематика, включително 50-годишният хит  „Бяла тишина“, фолклорни образци в обработка за хорови колективи, както и православни песнопения.

Миналия месец хорът се върна от молдовската столица с наградата „Бронзова диплома“ за успешно представяне след 6 концерта в конкурса „Пожълтяха есенните листа", провеждан от тамошната асоциация на хоровете с председател Елена Мариан и с подкрепата вкл. на Министерство на културата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар