петък, 10 ноември 2017 г.

В 8 български области заснемат филм за 100 обекта, част от тях в Силистренско


По програма Интеррег Румъния-България върви подготовката по заснемането на видеоклипове за 100 обекта в пет категории – природа и спорт, култура и история, религия, селски туризъм, вино и гурме, в 8 административни области в Северна България, една от които е област Силистра, съобщиха от ДЗЗД „Импакт мултимедия“, който е сред изпълнителите на проекта „Интегрирана платформа за активни култури и туризъм – ИМПАКТ“.

Възложител е Фондация „Русе – град на свободния дух“. Целта на видеоклиповете е да бъдат представени обектите по нов начин, предаващ частица от техния дух и достойнство, за да рекламират български територии от транраничиня регион Румъния – България като атрактивна туристическа дестинация с идеята да се привличат туристи.

Преди 6-7 години благодарение на подобен проект, изготвен от Областна администрация Силистра, влезе в мрежата ЕDEN по програма „Нови индустрии, туризъм и корпоративна социална отговорност на Европейската комисия“.

Чрез него бяха представени представя обекти и ритуали във всички  общини на областта – Силистра, Тутракан, Главиница, Алфатар, Ситово, Кайнарджа и Дулово. Проектът спечели националния конкурс за Отлична туристическа дестинация „Еден 2010“.

Подборът и популяризирането на „Отличната българска туристическа дестинация” в рамките на ЕDEN – „Водата - извор на живот и благоденствие” целеше да допринесе за засилване на устойчивото развитие на туризма в България чрез популяризиране на ценности като: зачитане на околната среда; многообразие от „нетрадиционни” туристически продукти; добри практики, идеи и нови възможности за привличане на туристи в по-слабо развити туристически райони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар