сряда, 1 ноември 2017 г.

В област Силистра започнаха събития за представяне на Българското председателство на Съвета на Европа

Навръх Деня на будителите стартира първото от седемте събития, организирани от Областна администрация Силистра по повод предстоящото българско председателство на Съвета на Европа в изпълнение на Комуникационната стратегия, създадена по въпроса. Домакин на представянето бе Народно читалище "Христо Ботев" град Главиница и в него участваха Стоян Бонев – заместник-областен управител, Елена Томова – главен секретар, и Сюзан Хасан  заместник-кмет на общината. 

Читалището в малкия добруджански град е едно от четирите в областта, където ще има подобни прояви –останалите са в последната десетдневка на месеца – в НЧ "Н. Вапцаров" – Тутракан, в НЧ "Бачо Киро" в село Искра и НЧ "Йордан Йовков" – град Алфатар.  Отделно по-мащабни ще са проявите в Туристически посетителски център Кайнарджа – на 15 ноември, в залата на община Дулово – на 16 ноември, и на 17 ноември –в Природонаучен музей "Сребърна".

В български и в европейски мащаб 2017 година е юбилейна, бележеща две важни събития: 10 години от влизането на Република България в Европейския съюз, а 10 години по-късно се подготвяме за първото си ротационно председателство на Съвета на ЕС през 2018 година – 1 януари – 30 юни; навършват се и 60 години от подписване на Римските договори и от създаването на Европейската икономическа общност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар