понеделник, 13 ноември 2017 г.

Куп медали за плувците ветерани на Силистра

В Бургас се проведе поредното състезание за ветерани по плуване, в което участваха и спортисти от Силистра. Пенчо Великов е със златни медали във възрастовата си група навсякъде, където е плувал - на 50 м в четирите стила, както и на 100 м съчетано. Мирослав Миткин - 2 златни медала и едно сребро. Иванка Скорчелиева е с два златни медала. Сред медалистите са още Петър Кочияшев, Ванко Мирчовски, Димитър Токушев, Силвия Тодорова, Нуца Маринова и др.

За пореден път плувците от по-старото поколение на Силистра доказаха, че са сред най-добрите в страната. За отбелязване е впечатлението на фен на най-възрастния ни участник - треньора Пенчо Великов, който е на 71 г., споделено във Фейсбук: Чудовищно плуване на на 50 м св. стил - 43.45 секунди. Легендарният силистренец направо ни хвърли в музиката".

Според Фокус: „186 ветерани от 16 клуба от цялата страна, вкл. Стойчо Келевски - на 90 години, са се включили в „Мастърс“- турнир по плуване на басейна в кв. „Меден рудник“ в Бургас, организатор на който е Клуб „Черноморец“ с подкрепата на Общината. Състезанието е в различни възрастови групи и е в дисциплините: гръб, бътерфлай, съчетани щафети и смесени щафети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар