понеделник, 27 ноември 2017 г.

Силистренска студентска делегация в Кълъраш


В продължение на една седмица - от 20 до 26 ноември делегация от 20 български студенти от филиала в Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев" бе на посещение в румънския град Кълъраш, където те там посетиха част от местни фирми и др. икономически и институционални структури: кравеферма, земеделска фирма, печатница, Областен съвет, Търговско-промишлена палата, Бюро по труда и др., съобщи Йордан Вели, студент по физика и информатика.

Българските студенти завързаха приятелства помежду си с румънски си колеги. Също така на гостите им стана ясно, че в Кълъраш и в окръга се забелязва липса от работна ръка, но за сметка на това правят впечатление по-високите заплати и по-добри условия, които има оттатък река Дунав. Предстоят и други подобни изяви по проекти в най-близко време.

На 25 ноември по предложение на Силвия Мандруцеску, председател на Търговско-промишлена палата в Кълъраш българските студенти посетиха и румънската столица Букурещ, където разгледаха Букурещкия парламент, който се помещава във втората по големина в света сграда след Пентагона в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар