понеделник, 18 февруари 2013 г.

Назаем от Фейсбук с мнения за ерата "след Дянков"

                    Krasimir Koev: "Бойко пак бърза - маха Дянков, а той тъкмо сега му е нужен...След като повече от три години се колебаеше и не посмя да посегне на монополи и олигарси, сега, по никое време маха хора на ключови позиции и на тяхно място назначава набързо изкопани фалшификати.. Защото не знае как да излезе от капана, в който сам влезе от простотия...Синята коалиция през 2009 подкрепи програма, която можеше да бъде полезна както за България в кризата, така и за ГЕРБ като дясна партия. Но ГЕРБ не можа да стане дясна, защото Бойко си остана зависимо слугинче на тези, които го създадоха. А те нямат интерес държавата ни да стане по-силна и по-демократична. Те имат интерес децата и внуците на старото ЦК на БКП и комсомолците да са във властта, а по този начин и диригентът/мозъкът/архитектът да не се подменя... И успяха...Сега улицата няма да промени нищо - кризата в управлението е пак в тяхна полза!.. Жалко! Много жалко, уважаеми българи!
             Таня Симеонова: "Бойко, ако ще подаваш оставка, бъди така добър преди това да пуснеш в интернет договорите с ЕРП-тата..."
                   Anton Kutev"Всеки кошмар има край! Ще ми е мъчно за тиквата! Някой ден ще разказвам на внуците си какви ни управляваха по времето, когато държавата беше на дъното."
             любо кольовски: "Сега е много важно протестите да не спират. Без изжонването на монополистите, ще излезе, че наистина не сме народ. И идва ред на ВиК-та, петролните търговци, начело с "Лукойл", топлофикациите... Да не ги забравяме и тия мутри!" И оше:Предизвестената паника по високите етажи на властта е в пълен ход. Реконструкция на ведомствата и смяната на един вицепремиер броени дни до изборите... Явнно Буда е извън контрола на собственото си съзнание. И в стремежа си да замете следите от престъпното си управление, хвърли на вълците любимия си Дянков. Едва ли някой очаква, че партизанската внучка ще овладее по-добре процесите в разпадащия се кабинет. Едва ли Дончев ще удържи финансите на онова, което е останалото от т. н. ни държава. Всъщност, това е задължителната логика, на която се подчиняваха досега действията на Буда. И това е логичният резултат от тези безумни действия. Нито едно изпълнено обещание от ГРОБаджийската програма за управление, нито едно реализирано или поне измислено стратегическо държавническо решение... Някакви мантри и закинания за бъдещи магистрали, работни места, повишаване на доходите и пр. реплики в кръчмарски стил.
Това е ресурсът на мутантите на БКП/БСП.
           Стоянка Полонова За съжаление има настроения на някои хора, протестите да не продължават, защото зад тях стояла и БСП. Мисля, че това е доста тесногръдо мислене. Има една умна мисъл (не помня чия, маже би на Чърчил) "За да успееш направи врага си приятел" ще добавя от мен "поне временно".
               Alexander Simov: "Настоявам да обърнете внимание на това какво е завършил новият министър на финансите - завършил е философия!, а после е преподавал психология, логика и етика...Хахаха, винаги съм знаел, че финансите са философска област, ама чак пък толкова..."
              Илияна Йотова: "‎22.10.2010 г. -Борисов каза, че ако си отиде финансовия министър, кабинета ще падне. Какво ще каже днес?! Дянков обаче няма да ни плати сметките от Америка, където ще си отиде сега."
              Valery Naidenov: "След оставката на Дянков може да се стигне до девалвация на лева. И без това резервът е под здравословния минимум. Хващам се на бас, че спекулантите вече купуват левове на късо."

Няма коментари:

Публикуване на коментар