вторник, 12 февруари 2013 г.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО: 20 часа на 12-ти до 20 часа 13-ти февруари 2013 г.


ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
от 

През нощта ще има значителна предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб, до умерен югоизточен вятър. Минимални температури между 0 и плюс 5 градуса.
През деня от югозапад на североизток облачността ще се вплътни и до вечерта на много места, ще завали дъжд. Вятърът постепенно ще се обърне от изток-югоизток и ще се усили до умерен. Максимални температури 6-11 градуса.


   Прогностични температури
   Мин

   Макс

Силистра
2
10

 
Изгледи за периода 14 - 16 февруари:
Още през нощта срещу четвъртък дъждът ще обхване всички райони. Минималните температури ще останат без промяна. Около и следобед вятърът постепенно ще се обърне от североизток, ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух. До вечерта на места дъждът ще премине в сняг.
В петък застудяването ще продължи. Ще остане предимно облачно и почти навсякъде ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса, а максималните – от 0 до 5.
В събота валежите ще спрат. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна.


Деж. синоптик: Л. Маджаров


Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна
телефони за информация:
телефон: 0900-15-944;
GSM: 0885-26-27-01

Няма коментари:

Публикуване на коментар