понеделник, 25 февруари 2013 г.

Програма за 3 март в Силистра, Проф. Иширково и Айдемир



           1 март 2013 (петък)
 „На теб, Българийо свещена” е надсловът на празничния концерт, посветен на 135-та годишнина от Освобождението на България и на Националния празник 3-ти март. Концертът е организиран от Община Силистра. Тойе на 1 март /петък/ от 18.00 ч. в салона на Общината. В концерта ще вземат участие изявени индивидуални изпълнители, както и вокални групи и състави с изключително присъствие на сцената. Това са възпитаници на Обединен детски комплекс-Силистра, СОУ "Н. Й. Вапцаров", Група за стари градски песни „Камбанен звън” при НЧ "Пробуда-1940" в с. Калипетрово, Ансамбъл за автентичен фолклор при НЧ "Дочо Михайлов-1906” в с. Бабук.  Община Силистра кани всички родолюбиви силистренци и гости на града да присъстват на концерта.

3 март 20134 (неделя)

10.00 часа – Благодарствен молебен за благоденствието на българския народ,  отслужен от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий – катедрален храм „Св. св. първовърх. апост. Петър и Павел”. 
10.30 часа – Ритуал по издигане на националното знаме на   България - слово на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. Поздравления от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий и от Николай Димов – областен управител.
10.50 часа - Поднасяне на венци и цветя от официалните лица и гражданите пред паметниците на  Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и Лев Толстой. В шествието участват Градският Духовия оркестър,  Регионален клуб „Традиция”  и  граждани.
--
17.00 часа - Площад в село Айдемир - тържество за 3 март
17.30 часа - Площад в село Проф. Иширково - тържество за 3 март, организирано от кметството и читалището, с участието на Градския духов оркестър, местни състави  рецитатори, както и на оркестър с ръководител Тихомир Лефтеров. Тържеството завършва с фойерверки.

Pavel Pavlov И на площада в Калипетрово ще има тържествено честване на 135 годишнината от Освобождението ни от турско робство от 10 ч. празнична програма по случай Трети март: в 9  часа ще има тържествен молебен в църквата в Калипетрово и в 9, 30 - поднасяне на венци пред паметната плоча на опълченците от селото, празнична програма


Няма коментари:

Публикуване на коментар