четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Международно жури оцени вината в шестата ротарианска винария


Журито от българин, румънец и италианец работи в режим в
 диалог с дистрикт гуверньора Атанас Атанасов - най-вляво, 
и до него инж. Евгени Георгиев, президент на РК - Силистра
         Шестата си винария за домашно производство проведе в Силистра местният „Ротари клуб”. Тя стана факт в присъствието на дистрикт гуверньора на област България Атанас Атанасов, който е ротарианец от Шумен. Вината от 16 проби, представени от шестима производители в четири категории оцени международно жури в състав: известния силистренския дегустатор инж. Стелиян Стойчев, румънеца Адриан Лонгин от винзавод „Островит” и Емануеле, техен колега от района на италианския град Верона, който е гост на румънския производител.
Триото дегустатори оцени като най-добро в категорията „пелин” виното на инж. Пенчо Ковачев, „бялото” на инж. Веселин Андреев, розето на инж. Мирослав Миткин и червеното вино на инж. Стефан Райчев. Всички те заслужиха грамоти за заетите от тях първи места в съответните категории. За участие в повечето от тях материалната награда отиде у кмета на Сребърна Георги Иванов, който наскоро бе избран за бъдещ президент на „Ротари клуб-Силистра” за 2014/2015 г. За пръв път от 12 години насам в Силистра своите най-популярни песни изпя Панайот Панайотов, вкл. и една забравена песен за дунавската равнина, която бе своеобразен поздрав за всички градове от подунавието.
На 23 февруари е поредното издание на „СИЛВИН”, винарията за производителите на домашни вина от Крайдунавска Добруджа, когато жури от Черноморската камара определя победителите и двамата носители на званията „Цар винар” и „Цар лозар”. Техни спонсори са „Лайънс клуб” и „Ротари клуб”  от Силистра.
Йордан Георгиев, секретар на РК– Силистра


Няма коментари:

Публикуване на коментар