неделя, 24 февруари 2013 г.

В Силистра ГЕРБ, БСП и "България на гражданите" със свои форуми в почивните дни


             Две парламентарни партии - ГЕРБ и БСП, имаха своите "форуми" в почивните дни, а друга партия - кандидат да се нареди сред тях след изборите - "България на гражданите", проведе пресконференция час преди поредния протест пред сградата на "енергото".  Какво научихме от тези три различни форми за общуване с електората?
Момент от събранието на СГЕРБ
          „Всички ние трябва да работим, така, че да може ГЕРБ да спечели втори мандат за управление на България, а в парламента да има мнозинство. Само така, създавайки самостоятелно, а не коалиционно правителство, ние можем да завършим това, което започнахме през първия мандат”, това заяви Николай Андреев, председател на ГЕРБ-Старейшини и дългогодишен посланик, който бе в Силистра и участва в отчетно-изборно събрание на СГЕРБ-Силистра. „Ние, по-възрастните хора можем много да дадем на обществото ни – със своя опит и мъдрост. Така е по света, надявам се и в България това да се случи”, добави Андреев. След направен отчет от страна на неговия досегашен областен координатор Иван Иванов, стана ясно, че силистренската организация по проведени мероприятия и инициативи е в челната тройка на областните организации на СГЕРБ в страната. Номинирани за членове на областното ръководство на СГЕРБ-Силистра Иван Иванов, Виолета Атанасова, Васил Василев, Нейко Пенев и Неделчо Димов получиха единодушната подкрепа на присъствалите 163-ма делегати. Съгласно устава на ГЕРБ, номинираните следва да бъдат изпратени до Изпълнителната комисия на партията за одобряване. Сред гостите на областното събрание бяха народният представител от ГЕРБ и областен координатор Стефан Господинов, областният управител Николай Димов, областният организационен секретар Тодор Тодоров, кметове на общини и общински съветници. Според Господинов, в ГЕРБ-Силистра разчитат на структурата на СГЕРБ за популяризиране на политиката на партията сред по-възрастното население."
           БСП в Силистра проведе заседание на Областния предизборен щаб с председател народния представител от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев. Според него, в близките дни предстои заседание на НС на БСП, за да утвърди по-нататъшните действия в организационен и политически план. В политическия смисъл ситуацията в страната била динамична и уникална. Кутев се подготвял да се отчете  лично на срещи с добруджанци, за да каже какво е свършил като техен депутат. Паралелно ще се провеждат партийни събрания за номиниране на кандидати за народни представители в 20 МИР-Силистра. Чрез доклада на заседанието на 48-я конгтрес на БСП партията имала своята политическа рамка, която предстои да бъде структурирана в политическа програма. Известни са жалоните в нея: за следващия мандат нови 250 хил. работни места, достигане на 450 лв минимална работна заплата, постепенно увеличение на пенсиите с 80% и др. 
                  За "България на гражданите" да напомним, че на срещата с медиите представителят на националното ръководство Прошко Прошков заяви: партията има своите опорни екипи в 90% от общините у нас, вкл. вече освен в Силистра, и в Ситово, и в Дулово, предстои изграждането им в Главиница и Кайнарджа. Партията няма да е от електорален екип, а ще има своите структури навсякъде

Няма коментари:

Публикуване на коментар