вторник, 26 февруари 2013 г.

За разлика от община Силистра, Ситово е с приет бюджет





            Кметът на община Ситово инж. Николай Неделчев пропусна възможността да повтори подвига си, за да изкара десет месеца без бюджет, както му се случи преди няколко години. Мнозинството от общинските съветници днес му утвърдиха бюджета за 2013 г. Съветниците от ДПС напуснаха заседанието, недоволни от липсата на запис за средства за нужди в две от кметствата – Босна и Искра. Те не приеха предложението на бюджетарите обсъждането по тези въпроси да стане факт при актуализацията на бюджета на полугодието. Два часа отнеха дебатите и спорът по различни теми, свързани с отчета на бюджет 2012 г. и с проекта за бюджет за 2013 г., докато се стигна до подкрепа на предложението на администрацията с някои корекции.
             Опитни общински съветници като Никола Георгиев, Ясен Енев, Станчо Арсов и др. се интересуваха от подробни справки, свързани с харча по перата за представителните средства на местната власт, за парите за пътуващи общинари и учители и др. Над 40% от средствата в новия бюджет са за образование, следват разходите за общинска администрация и жилищно строителство с БКС.
              Десетки мартеници изработиха децата от няколко села, вкл. Ситово, Добротица, Искра и др., представители на ДГ и училищата. Те са изложени във фоайето на общината току пред новата зала за провеждане на заседанията на Общинския съвет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар