сряда, 20 февруари 2013 г.

Републиканска титла по бойно самбо за Десислав Господинов от СКЕ „Багаин”



Силистренецът Десислав Господинов стана №1 в страната по бойно самбо по време на републиканското първенство за мъже, проведено в София. Той е възпитаник на ОСУ „Дръстър” и представя СКЕ „Багаин” с президент Неделчо Цветков. Тясна се оказа столичната представителна зала на стадион „Локомотив”  за състезателите и феновете на спортното и бойно самбо, които взеха участие в Държавния лично отборен шампионат, проведен в отминалите почивни дни. В това основно за годината състезание в най-високата възрастова група за мъже и жени взеха участие  над 300 елитни състезатели от 24 клуба от цялата страна.  При мъжете на самбо участваха Десислав Ивайлов Господинов и Васил Стоянов Господинов.  Васил Стоянов  е многократен медалист от състезания по самбо, джудо и джу-джуцу, но рано отпадана от състезанието, изигравайки само една среща. Отлично представяне обаче на Десислав Господинов в категория 68 кг. Със стабилна психика, добра техническа и физическа подготовка той побеждава двама противници като в третата среща се изправи в оспорван двубой срещу бъдещия шампион, представителя на домакините от „Локомотив”- София.  След динамична и напрегната схватка нашето момче загуби със съдийска точка, което го прати в срещи в репешажа за бронзов медал. Там губи с минимално преимущество и така става седми. На другия ден участва и в схватките по бойно самбо през втория ден, което се оказа и неговият звезден миг.
Десислав Господинов е №1
Кристиян Ангелов - №1
Първата схватка послужи на Десислав за адаптация, която той спечели убедително и после се изправя в решаваща схватка срещу един от сочените за фаворити състезател по ММI. В динамична и драматична борба нашето момче спечели, след което по елегантен и техничен начин играе успешно и финала, за да стане пръв. Бойното самбо по своя свободен правилник е много близо до реалния бой и по същество почти се покрива със свободните двубои. Разликата е, че състезателите са с протектори на ръцете и краката, с каски, мида за предпазване на слабините и назъбник.
След Златко Цветков, републикански и вицеевропейски шампион за мъже по бойно самбо, СК „Багаин” има отново шампион на България в този мъжки и реален боен стил. Треньорът на шампиона Неделчо Цветков връчи златния медал на своя възпитаник и сподели, че със своята скромност, пословично трудолюбие и целеустременост Десислав Господинов е пример за по-младите състезатели на  клуба.

В съботния ден се проведе и още едно Държавно първенство за мъже само че по джу-джуцу в новата представителна спортна зала „ОвъргазАрена” в кв.”Младост-2”. Там, воден от Златко Цветков, се включи  дванадесетокласникът от ОСУ „Дръстър” Кристиян Ангелов Димитров. Той взе участие  в две дисциплини „файтинг” и „не-вадза” (бразилско джу-джуцу) като част от подготовката си за основните състезания по джудо и самбо за юноши и младежи. Кристиян изигра общо четири схватки, от които спечели две, заемайки пето място. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар