петък, 20 януари 2017 г.

Пианистка от Силистра поканена да свири в Карнеги хол в САЩ

Мила Николова, ученичка в Езикова гимназия „Пейо Яворов”, ще свири на пиано на 13.03.2017 г. в Карнеги Хол  Ню Йорк, научаваме от страницата на училището. Младата пианистка, която наскоро участва и в концерта на Клуб „Амадеус” с р-л Грета Дачева, миналата година бе удостоена с Втора награда на Международния конкурс за инструменталисти Golden Classical Music Awards. В конкурса участват изпълнители от цял свят, като те изпращат записи на свои изпълнения, а компетентно и авторитетно международно жури ги оценява. 
Селектирана група от пианисти е поканена да представи своите изпълнения зад Океана в една от най-престижните концертни зали в света, прочута със своята красота, история и акустика. 
Талантливата добруджанка е носителка на над 25 награди от национални и международни конкурси. И друг изключително надарен пианист, Николай Маринов, по майка силистренец родом, живеещ в Пловдив, е имал изява в Карнеги хол, създадена през 1890 г. в Манхатън, сърцето на голямата ябълка”, както наричат най-големия град на Северна Америка. Той е на 15 години, но вече има над 40 награди от родни и международни конкурси, всяко лято идва в Силистра на гости на своите роднини и през последните години е сред децата, лауреати на Фондация БЕРБАТОВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар