сряда, 11 януари 2017 г.

Силистренският театър представя на най-новата си пиеса


Силистренският драматично-куклен театър ще представи най-новата си пиеса Емигрантска мечта от хърватския драматург Мате Матишич, която е от репертоара за възрастни, съобщи директорът на културната институция в дунавския град Златина Станева. 

Премиерата е насрочена за 16 януари от 18 часа. Режисьор на спектакъла отново е Васил Василев, познат на театралната публика край Дунав и като постановчик на хитовата комедия от репертоара на театъра Търси се нов съпругот Миро Гавран, която бе изиграна за пръв път в България тъкмо на силистренска сцена. Васил Василев беше зам. министър на културата в кабинета Орешарски, по чието време бе възстановен силистренският ДКТ, а сега е директор на театъра в Плевен. 

Обичайната практика в България е представленията за възрастни да са с начален час 19.00 часа, но заради сложната зимна обстановка в град Силистра преценихме премиерата на Емигрантска мечта да е с начален час 18.00 часа, обясни Златина Станева. В пиесата са ангажирани актьорите Станислав Георгиев и Александър Павлов.  Следващото представление на Емигрантска мечта" е на 19 януари с цени на билетите от 8 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар