понеделник, 23 януари 2017 г.

Още едно дарение за библиотеката в Силистра

Новата 2017 г. започна с няколко дарения, влезли във фондовете на Регионална библиотека „Партений Павлович“ Силистра. Поредното е свързано преди всичко с отдел „Изкуство“, където се съхраняват образци на българското и световното културно наследство в сферата на живописта, музиката и др. видове духовни занимания. 

Журналистът Йордан Георгиев обогати отдела с няколко десетки дискове, вкл. на Йълдъз Ибрахимова, както и на записи на изпълнители от област Силистра. Над 10 са филмите, между които двете серии на легендарния „На всеки километър“, на популярните в миналото „Сандокан“, „Кафка“ и др., събирани с години от колекции, издавани и разпространявани от български централни всекидневници като 24 часа и Стандарт. Сред дарените DVD има и записи на уроци по български народни танци. 

Преди 12 години отново същият дарител остави за поколенията читатели на най-голямото библиотечно звено над 200 книги, сред които и албуми от най-големите музеи в Русия и др. европейски страни., както и десетки томове научна филологическа литература. Тогава по подобен начин бяха уважени и две други библиотеки - училищните духовни средища в ОУ „Иван Вазов“ в град Силистра и ОУ „Отец Паисий“ в село Добротица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар