понеделник, 16 януари 2017 г.

БСП върви към конгрес с промени в устава

КРОСС СОФИЯ. „Ще направим всичко възможно в следващия парламент област Силистра да има свой народен представител от БСП". Това каза депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП Красимир Янков по време на пресконференция, провела се в Силистра. Заедно с него в пресконференцията взеха участие и членът на ИБ на партията Вяра Емилова и общинският съветник, общински и областен председател на БСП Силистра Георги Кирилов.
Вяра Емилова обясни, че е готов проектът за План за управление на БСП след спечелване на предсрочните парламентарни избори, в който има пет основни момента, насочени към активното поколение. „Тези акценти са свързани с развитие на икономиката, с акцент върху малките и средните предприятия, образованието, доходите, здравеопазването и сигурността", обясни тя. 
Емилова уточни, че са предвидени конкретни стъпки за развитие на хранително-вкусовата промишленост, земеделието и преработката на продукти. Планирано е и създаването на Фонд „Индустрия" с начален капитал от 500 млн. лева за стимулиране на националната и регионална икономика".
От общинската централа на БСП Силистра заявиха, че след президентските избори 30 са новите членове на партията със средна възраст 35 г., което било потвърждение на тенденцията, че все повече млади хора имат нагласата да подкрепят кандидати, предложени от левицата.
Силистренските социалисти дадоха слаба оценка на управлението на ГЕРБ в община Силистра. Несправянето със зимната обстановка през януари оцениха като потвърждение на това негативно впечатление- доказателство за липса на координация, визия и перспектива в развитието на общината, в резултат на което коефициентът на заетост е изключително нисък, както ниска е и икономическата дейност, включително и привличането на инвеститори.
Представена бе и работата на БСП в навечерието на насрочения за 4-5 февруари пореден Kонгрес, в който област Силистра ще бъде представена от 11 делегати, избрани на общински конференции, предвидени да приключат на 28 януари. Конгресът ще разгледа няколко документа, включително промени в устава, предвиждащи мандатност на депутатите и пряк избор на председателя на БСП.
„Досегашните впечатления в страната са, че има подкрепа за предложенията от страна на членовете на партията", сподели Вяра Емилова. Тя каза също, че ще бъде разгледана и коалиционната формула, като предварително е известно, че има голям брой неправителствени и браншови организации, както и сдружения, желаещи да подкрепят лявото политическо пространство.
„Изявлението на президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев в края на мандата му е опит за влошаване на отношенията ни с Руската федерация и това е мнение, което не е искрено негово, защото не е съобразено с това на българския народ, а му е подсказано", каза още Красимир Янков по време на пресконференцията. Според него и медийните изяви на премиера в оставка Борисов са срещнали острата реакция на обществото в социалните мрежи. 
Сравнявайки негови изявления преди няколко години и днес, той отново бил показал, че е лабилен и непоследователен, както и че не може да взема стратегически решения. „Шумно рекламираната акция за справяне с битовата престъпност, струваща 7 млн. лева за 3 месеца, е прехвърляне на ангажименти към служебното и към следващото правителство. В нея нямало никакви различни мерки от заложените от Борисов като главен секретар на МВР преди години", продължи Красимир Янков.
Като абсурд бе определена ситуация, в която правителството в оставка декларира бюджетен излишък и в същото време няма никаква грижа за нито една социална група - пенсионери, майки с деца, хора с увреждания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар