понеделник, 16 януари 2017 г.

Нова добротворческа младежка акция в село Смилец

От профила на село Смилец във Фейсбук: "Добротворци в с. Смилец! Благодарим за грижите, топлите думи и помощта на младите активисти към самотно живеещите възрастни хора от селото. За финал те почистиха двора на храма, запалиха свещ и пожелаха здраве, късмет и щастие за всички! 

Двудневната акция е по проекта "Сътвори добро" с участници от Младежка банка град Силистра, представители на различни училища. Учредителите са активни ученици (Сияна, Ренета, Габриела, Боряна, Женя, Мартин, Никола, Габриел, Мария, Росица, Ивелина, Ивилина, Виктор, Жерар, Петър, Калин) на възраст 16-18 г. и техни ръководители. На 29-29 януари предстои обучение на доброволците и още няколко пъти посещения в село Смилец, посветени на на дневни посещения и работа по къщите на хора, нуждаещи се от помощ."

Ръководителят на проекта Галина Даскалова уточнява: "Проектът "Сътвори добрина - Бъди Доброволец" е на СНЦ "Гражданско единство" с идея "Приеми ме на село и през зимата", финансиран от Министерство на младежта и спорта!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар