понеделник, 16 януари 2017 г.

Студ на кутийки, предстоят валежни дни

От понеделник до края на периода ще се създаде нова валежна обстановка, при сравнително по-високи температури на въздуха. В понеделник от югозапад облачността ще се увеличава и  вечерта ще завали сняг, по крайбрежието предимно дъжд, на север от Стара планина валежите ща се по-слаби, на юг по-значителни по количество. 

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усилва. Минималните температури във вътрешността отново ще са ниски -7 - -5,  на места е възможно да спаднат до -13 градуса, по Черноморието ще са по-високи около 0 градуса. Максимални температури  за целия район -2 - +3 градуса.

От 17 до 19 януари с прекъсвания ще вали сняг, по крайбрежието предимно дъжд. Вятърът от североизток ще се усили. Вълнението на морето ще се увеличи до 3-4 бала. Температурите ще са със сравнително малка амплитуда, за вътрешността през целия ден около минус 5 градуса, за крайбрежието между минус 2 и плюс 2 градуса. Най-значителни по количество валежи и най-силен ще е вятърът на 17-ти. В края на периода валежите ще отслабнат. Вълнението на морето в началото 2-3, през втората половина 3-4 бала. Температура на морската вода 1-3 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар