четвъртък, 5 януари 2017 г.

Последно записване за ПРИКАЗНА ТРАНСИЛВАНИЯ (СИЛИСТРА - СИБИУ - ТУРДА - СИГИШОАРА - СИЛИСТРА) ОТ 10 ДО 13 МАРТ

ПРИКАЗНА ТРАНСИЛВАНИЯ (Сибиу, етнографския комплекс АСТРА, солните мини в Турда, Сигишоара): З дни с 2 нощувки (+ закуски) с тръгване от Силистра от 10.03-13.03.2017 г. ЦЕНА 200 лв

1 ден - 10.03.

Отпътуване от Силистра в 0 ч. от бензиностанция ОМВ. Преминаване през ГКПП Дунав мост в Русе. Пристигане в района на гр. Сибиу.Посещение на ASTRA комплекс - най-големия етнографски музей на открито, включващ и музей на фолкор и традиция, музей на Трансилванското изкуство, музей на Саксонското изкуство и традиция След обяд туристическа програма в града, известен с немското си име Херманщадт - централния площад Piata Mare, където се намират Йезуитската църква, Часовниковата кула и централната сграда на музея Брукентал, площад Piata Mica с Гилдията на касапите и Люксембургската къща - стара сграда строена в началото на XV в. Посещаваме и третия основен площад в Сибиу - Хует с най-забележителната сграда Евангелистката катедрала построена в Готически стил през XIV в. Настаняване в хотел 3* в Сибиу. Нощувка. (преход 610 км)

2 ден - 11.03.

Закуска. Отпътуване за гр. Турда и посещение на известните солни мини, туристическа атракция, с виенско колело, разходка с лодка,оздравителен сектор и др. Мините са комплекс от 3 отделно обособени мини-мината Терезия, достигаща най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон - на 108 м, и мината Рудолф - на 42 метра. Настаняшане в хотел 3 *в гр. Турда. Нощувка. (преход 145 км)

3 ден - 12.03.

Закуска. Отпътуване за гр. Сигишоара - един от най-добре запазените средновековни градове,включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Историческият център на града, напомня на стара Прага. Известен е с покритото стълбище, както и с родната къща на Влад Цепеш, още с  Цитаделата и Часовниковата кула - кулата на Съвета, Венецианската къща и църквата на Доминиканския манастир. Отпътуване за България. *Пристигане рано сутринта на следващия ден/13.03/,  (преход 780 км)

В цената, калкулирана при 40 плащащи туристи, са включени;

Транспорт с автобус 3* с отпътуване Силиста и Русе; 2 нощувки със закуски /1- в Сибиу в хотел- 3* + 1 -в Турда в хотел 3*; пътуване до солните мини в Турда и гр. Сигишоара, водач от агенцията. 

В цената не са включени:

Застраховка и курорта такса - 15,00 лв. (задължително доплащане) *Застраховат се лица до 69,99 години, обиколка с професионален местен екскурзовод в Сибиу, Турда и Сигишоара - 10,00 евро.

Входните такси на посещаваните обекти по желание (Дворец Брукентал), Европейска художествена галерия - 20 RON за възрастни, Кулата на кметството - 5 RON, комплекс Астра - 20 RON, Църквата на Доминиканския музей - 5 RON/, солните мини в Турда - 25,00 RON. Доплащане за единична стая - 60,00 лв.

Необходими са валидна лична карта или валиден задграничен паспорт; за лица под 18 г. заверена от нотариус родителска декларация, даваща право на детето да пътува; здравна карта за престой в чужбина.

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител - с подписване на договор, общи условия на пътуването. Посещаваната страна е без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар