сряда, 18 януари 2017 г.

Без щети и пострадали при пожар в силистренското средношколско общежитие

Късно през нощта срещу Атанасовден в Силистра пожар възникна на четвъртия етаж на Общежитие МЛАДОСТ в Силистра. Късо съединение или претоварване на ел. инсталацията са сред евентуалните причини, довелли до проблема със запалване на разпределителна кутия в сградата, изградена през 1964 г. и чиято петдесетгодишнина бе чествана преди 3 години. 

Произшествието е станало вчера около 22.45 часа и било бързо овладяно от пристигналия на мястото противопожарен екип. Освен 3 м кабел, няма други материални щети. Директорът на общежитието Валери Тодоров заяви, че обитателите - над 200 деца от област Силистра, са били своевременно прибрани и обгрижени. Полицията и пожарната са дошли на оглед и помощ. На ход са застрахователите и техниците.

Параграф 44: Решение за строителството на общежитие в Силистра се взема още през 1959 година, когато започва събиране на средства от 37 трудово-кооперативни земеделски стопанства. Строителството на сградата за общежитие на ТКЗС за 250 ученици започва през 1962 година и през 1964 година вече са приети първите му възпитаници. Тогава за патрон е избран „Михаил Калинин”. Но след демократичните промени през 1989 година името е променено на МЛАДОСТ. Пръв директор на общежитието е Тодора Талигарова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар