четвъртък, 8 септември 2016 г.

"Силистренските" англичани - пример за подражание

Досега българите отиваха в Англия, а сега англичаните ще идвате насам. Това е казал премиерът Бойко Борисов на десетина британци, които от години живеят у нас. Това разказа той по време на посещението си в Добрич.

Докато си тръгваше от церемонията по откриването на паметника на ген. Иван Колев, множество добричлии го спираха, за да се здрависат или направят селфи с него. Тогава Борисов им разказа за срещата си с англичани, които живеят около Силистра (бел. ред.-села като Българка и Сребърна). Разговарял с тях на бензиностанция, където спрял да зарежда, съобщава Topnovini.bg.

"Знаете ли на какво станах свидетел? Десет англичани, които живеят около Силистра, говорят български развалено, но се разбира. И казват: "Няма по-хубава държава от тук. В Лондон - дъжд, в Англия - скъпо, тук - народ хубав. Викам им: "А, така, досега българите отиваха натам, сега вие ще идвате насам", разказа премиерът.

Преди пет години благотворителен круиз организира Майк Блек от село Сребърна, по река Дунав. Британецът, живеещ в Сребърна, разходи 45 дарители (предимно англичани), живеещи в България, закупили билети по 25 лева с корабчето на фирма „Поларис – 8”. Друг британец, женен в същото село, е сред изпълнителите на народни песни в местната певческа трупа. Пак той преди време рекламира Сребърна

с графити.

Семейство Бернадет и Дъглас Лъгет живеят в село Българка и са дарители както на местното читалище, така и в продължение на години - на съществуващия в Силистра Дом за деца, лишени от родителски грижи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар