четвъртък, 29 септември 2016 г.

Реплика на римска шлем маска за ген. Радев в Силистра


Силистра, 27 септември /Пеню Николов, БТА/ 

Според ген. Румен Радев - кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, управляващите в България не повдигат въпроса за съдбата на българите в Обединеното кралство. 

"Този въпрос в момента не се повдига от нашите управляващи, не се настоява, точно когато се водят преговорите за отделянето на Обединеното кралство от ЕС, точно сега е моментът българското правителство да отстоява правата на българите в Обединеното кралство", заяви ген. Радев. 

Той отклони въпроси за спекулациите около кандидатурата на Орешарски за президент с думите, че се отнася с уважение към всички кандидати. "След като те са поели тази голяма отговорност да бъдат кандидати за президент, значи имат амбицията да се борят за този пост, уважавам тази амбиция - що се отнася до тълкуванията, нека да ги оставим на партийните централи, за мен е важно признанието на хората, боря се за него", подчерта генералът. 

Радев заяви, че в живота си винаги е имал кауза, посветена на България, на българския народ. "Моето убеждение е, че тази решителна крачка, която предприех, си струва, защото при успех, в който не се съмнявам, ще продължа да се боря за България честно и достойно", каза кандидатът за президент ген. Румен Радев.

На 27 септември той бе в Силистра и има среща с членове и симпатизанти на БСП и с граждани. На нея бе съобщено, че и в Силистра е създаден инициативен комитет в подкрепа на кандидатурата на ген. Радев за президент на страната. Реплика на римска шлем маска за ген. Радев в Силистра бе връчена на госта от проф. д-р Георги Атанасов. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар