четвъртък, 8 септември 2016 г.

В ход е 14-ата церемония по случай Международния Ден на правото да знам – 28 септември


Програма Достъп до Информация ще връчи награди за принос в областта на свободата на информация на 14та Церемония по повод Международния ден на правото да знам на 28 септември 2016 от 16.00 ч. в Литературен клуб "Перото" (НДК - София).

Информация за миналите церемонии и наградени е достъпна на страницата http://www.righttoknowday.net/Все още може да номинирате вашите фаворити в шестте категории на специалната страница: http://www.righttoknowday.net/nominations/2016/

Денят на правото да знам се отбелязва на 28 септември от застъпниците за свобода на информацията по целия свят. На този ден през 2002 г. бе създадена Международна мрежа на застъпниците за свобода на информацията на конференция, проведена от ПДИ в София, която е сред основателите и е неин активен член.

Решено бе денят на създаването на Мрежата да се отбелязва, за да се популяризира значението на правото да се знае и ползата от свободния достъп до информация за гражданското общество, за доброто управление, за бизнеса.

Провеждането на 14-ата церемония по случай Международния Ден на правото да знам – 28 септември, в България е в рамките на проекта „Граждански център в подкрепа на прозрачността в обществения живот“, подкрепен с грант от Фондация „Америка за България”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар