събота, 17 септември 2016 г.

Проектант и ученичка спечелиха турнир по ускорен шахмат на Ротари клуб Силистра

В Силистра по инициатива на Ротари клуб Силистра с президент 2016-2017 Николай Костов, с партньорството на Шах клуб  Силистра с президент Свилен Съботинов (също и участник в състезанието) и със съдействието на международен майстор Красимир Стефанов бе проведен Турнир по ускорен шахмат с участието на 24 силистренци – младежи и възрастни.

Проявата е първата от 15-те събития, планирани от Ротари клуб Силистра и Интеракт клуб, в юбилейната за клуба 15-а годишнина от неговото узаконяване през 2002 г. в системата на Ротари Интернешинъл – най-голямата хуманитарна организация в света, представена в над 160 страни по света, вкл. и в България с 85 клуба.

Победител при младежите е Сиана Михайлова, втори е Толга Абедин, трети е Максимилиан Асенов. При възрастните най-добър бе Господин Иванов, втори е Ивелин Георгиев, трети – Стефан Железов. На призьорите, вкл. на най-младия и най-възрастния участници, както и на класирането на по-задни места при възрастните, бе раздаден общ награден фонд от 250 лева.

В близко бъдеще ротарианците смятат да продължат с шахматно предизвикателство, организирайки друга подобна изява, но с благотворителна цел, на която ще бъдат поканени известни силистренци. 

Преди пет години заедно с филиала на регионалната библиотека бе проведен предишният шахматен турнир  с личното участие на Атанас Атанасов –президент 2010-2011 на Ротари клуба. Предстои да бъдат обявени пред медиите и обществото и следващите инициативи в сферата на спорта, културата, социалното дело и пр. хуманитарни моменти, от които се нуждаем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар