вторник, 27 септември 2016 г.

Балканджии от Елена и фолклористи от Балчик представиха носии от Добруджа на фестивала „Море от ритми”

В град Балчик в един от дните около Деня на Независимостта на България   в рамките на  шестото издание на Националния фолклорен фестивал „Море от ритми 2016” бе проведено уникално ревю на носии с костюми от колекцията на Калина Михайлова от с. Шуменци.

Жителите и гостите на фестивала се насладиха на северняшка носия от Ловешко;  на хърцойска от с. Ряхово, Русенско; на годежен костюм; на мъжка и на женска жетварски премени от с. Шуменци, Силистренско; на алфатарска мегданска и най-вече – на добруджански преселски носии. Да дефилират се съгласиха танцьорите от КАНХ „Самодиви” от балканския град Елена, с които Калина се е запознала  преди седмица  на изложбата от носии на Светослав Петров, както и танцьорки от ФТА „Балик” от Балчик с ръководител Галина Димитрова, директор на фестивала, на която е и поканата до колекционерката на носиите.

За своята проява г-жа Михайлова заяви: „Подготовката за ревюто беше съпътствана от много шеги, комични моменти и неповторими емоции за участниците. Г-жа Димитрова даде висока оценка за представянето на носиите и лично ми благодари, а един от членовете на журито направи пълен запис на ревюто“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар