четвъртък, 15 септември 2016 г.

Първият учебен ден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Силистра

Колкото и пъти да се повтаря този ден, той винаги ще е първи. Колкото и традиционно да е едно тържество за този празник, то винаги ще е различно. Защото  в златото на есента се отронва още една година и тя си личи в очите на децата, които пристъпват във веригата на класовете стъпка напред. А на тяхно място идват други - най-малките заемат местата си. 

С бодър дух и тон посрещнаха учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ първолаците. Поднесоха им венец от думи, отронени от тъгата по лятото и червения трепет на есента. А над тях, с чела в небето, бдяха двамата първоапостоли, изобразени на стената в училището. Това е само една от новостите през изминалата година – поредната,  в която училището гради своя различен облик и стил, като търси свои пътища към сърцата на децата.

"Ако днес преподаваме така, както сме преподавали вчера, ние ограбваме нашите деца за утре".  С тази мисъл на Джон Дюи  директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Георги Тончев изрази в приветственото си слово цялостната философия на училището. Политика, адекватна на съвременните динамични особености на времето, отзивчивост за потребностите на всяко дете, стремеж и грижа то да бъде разбрано, да повярва в себе си – това са само част от високите изисквания, които поставят пред себе си педагозите от училището. 

За успеха на тяхната мисия свидетелстват многобройните отличия и първи места в местни и национални състезания! И най-високият атестат за качеството на обучението в училището – това е завоюваното през юни второ  място за областта на изпита за НВО по БЕЛ и по математика! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар