сряда, 7 септември 2016 г.

Стари градски песни на центъра на Силистра


За седемнадесети път Община Силистра организира Национален фестивал на старата градска песен "Дунавски спомени", който ще се проведе на 11 септември 2016 г. /неделя/ от 17 часа на сцената на пл. "Свобода" в гр. Силистра. При лошо време - в салона на общината. Фестивалът е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден - Празника на Силистра.
Проявата се радва на голям интерес от силистренци и гости на града, ценители на неостаряващите и мелодични стари градски песни. В концерта участват колективи за шлагерни песни отСилистра, Варна, Вълчи дол, Крушари, Полски Тръмбеш, Главиница.
Пет творчески формации от Община Силистра ще изявят своя талант: Групите за стари градски песни "Златна есен", "Ретро"и "Чар" при Народно читалище "Доростол-1870", известната група "Камбанен звън" и Мъжка вокална група за стари градски песни при Народно читалище "Пробуда-1940" в с. Калипетрово.
Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в нашия град и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар