събота, 17 септември 2016 г.

800-годишна камбанка ще бие в най-старото основно училище в Силистра


Звънливо трептене на 800 години, носещо повея на традициите на Страната на изгряващото слънце се смеси в нотките на настроението при откриването новата учебна година в силистренска община и конкретно в ОУ "Отец Паисий", което е най-старото в града и на което му предстои да отбележи 155 години.

Кметът ,д-р Юлиян Найденов и кметът на японския град Сакурагава Хидеки Оцука посрещнаха първокласниците на ОУ Отец Паисий и поздравиха всички ученици, родители и учители в присъствието на директора на училището Камелия Рачева, приела подаръка на гостите - именно тази оригинална антична камбана. Отговорът на подаръка са картини, рисувани от паисиевци.


Кметът Оцука, подписал в Силистра с кмета на Силистра споразумение за партньорство, води със себе си  десетина безнесмени, общински служители, които в марките на официалната делегация с преводач силистренецът Денислав Стоянов, студент
по японистика в София, току завърнал се от обучение в Кобе, Япония, присъстваха на тържественото откриване на учебната година и в ДГ 
Нарцис. Училището и детската градина с директор Пепа Добрева са реализирали проекти, финансирани от Японското посолство в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар