петък, 9 септември 2016 г.

Три ретро изяви и два фолк концерта в навечерието на празника на Силистра


11 септември, 17 ч. Силистра - централна сцена


13 септември, 17 ч. Художествена галерия - откриване


10 септември, 10,30 ч. Дунавски парк, Силистра
12 и 13 септември, 18 ч., пл. Свобода

Паралел44. Задава се 17-ият национален фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени”, насрочен за 11 септември от 17,00 ч. на площад „Свобода” в Силистра. В него ще участват тукашни групи и колективи от Варна, Вълчи Дол, Главиница, Крушари и Полски Тръмбеш, които в продължение на няколко часа ще радват публиката с изпълненията си.
Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред Паметника на песента в Дунавската градина, единствен в България. Той е символ на песенните традиции в нашия град и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.
Изкуството си ще покаже и Фолклорният ансамбъл „Добруджа”, чийто спектакъл ще бъде на 12 септември от 18,00 ч. също на площада. Свой концерт там ще изнесе и танцовият ансамбъл „Ритъм” при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1966”, който ще се изяви отново от 18,00 ч., но на другия ден, 13 септември.

Трите прояви са посветени на наближаващия празник на града ни Кръстовден, 14 септември, и са част от културния афиш по този повод. Техен организатор е дирекция „Хуманитарни дейности” при Общината, споделиха оттам, приканвайки жителите и гостите на Силистра да дойдат и да ги гледат. При лошо време концертите ще се проведат в салона на Общината, уточняват организаторите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар