понеделник, 25 май 2015 г.

В Слатина бе осветен ремонтиран храм с мощи на трима светии

В с. Слатина, община Ситово, бе извършено след извършен ремонт освещаване на храм „Св. равноап. Константин и Елена“ от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение на ст. ик. Добри Чаков, протосингела на епархията, и на други свещеници от епархията. Положени са мощи на св. Дасий Доростолски, св. мчк Кукша Киевски и св. Дисидерий Римски.
Според църковната традиция заедно с Никола Георгиев – основен дарител на храма, който е и общински съветник, молитвено участие в богослужението взеха инж. Николай Неделчев – кмет на община Ситово, Елисавета Кърова – зам. кмет, Николинка Славова – кметски наместник на с. Слатина, Йорданка Костадинова – кметски наместник на с. Поляна, Пламен Костадинов – бивш кметски наместник на Слатина, жители и гости на това добруджанското селце.
В рамките на церемонията йеродякон Спиридон бе възведен в йеромонашески чин.  На основния дарител и спонсор, а също така на кметския наместник бяха подарени икони в знак на благодарност и дълбоко уважение за подвига, който са сторили, и да продължават както досега, така и занапред да предават добродетелността и почитта към светата българска православна църква.
По сайта на Българска патриаршия


Няма коментари:

Публикуване на коментар