събота, 23 май 2015 г.

Дом за стари хора в Алфатар отброи до 10...години


        От профила на Община Алфатар във Фейсбук: "На 22.05.2015г. служителите и възрастните хора от ДСХ "Щастлива старост" гр. Алфатар отпразнуваха заедно със своите приятели 10 г. от създаването на социалната институция. Поздравления за постигнатото през годините и осигурените добри условия на живот, социални контакти и творческа дейност на възрастните хора в ДСХ прие Нели Маринова - директор на дома от създаването му. Гости на празника бяха Йорданка Узунска - кмет на община Алфатар, Златка Питакова - председател на ОбС - Алфатар, бизнесменът и политик Тодор Тодоров, общински съветници, представители на социални институции от област Силистра и Добрич: от общините Тервел и Крушари, както и представители на бизнеса, които през годините са помагали на ДСХ. 

       Празникът започна с водосвет за здраве за живеещите и работещите в дома за стари хора, и за гостите на празника, извършен от Доростолския митрополит Амвросий, подпомогнат от отец Емилиян от храм "Св.Троица" гр.Алфатар. Много настроение и аплодисменти предизвикаха изпълненията на клуба за народни танци към ДСХ, съставен изцяло от служители и работници в дома, групата за стари градски песни, изградена от възрастни хора и служители в дома. Децата от ЦДГ "Щастливо детство" зарадваха своите приятели от дома и гостите на празника с изпълнения на песни и танци. Днес, се получи един хубав, добре организиран празник."
 
    От профила на ГЕРБ научаваме още: "Общинската организация на ПП ГЕРБ - Силистра дари 300 лева на Дома за възрастни хора „Щастлива старост” в град Алфатар, необходими за закупуване за пералня. Благотворителната инициатива е традиционна за партията, която преди две години подпомогна построяването на параклис в двора на Дома.
Областният координатор на ПП ГЕРБ- Силистра г-н Тодор Тодоров каза пред възрастните хора, че с радост ги посещава на всеки празник. „Искам да честитя 10-годишнината от откриването на Дома”. С много топли думи, той поздрави всички възрастни хора, които в момента приемат този Дом за собствен, като им пожела на първо място много здраве и да бъдат все така обгрижвани с любов и внимание. Специален поздрав бе отправен и към директора Нели Маринова и целия персонал, като отбеляза, че не само красивата и уютна сграда, защото това са само стени, а определено грижите и доброто отношение към хората прави щастливи обитателите на Дома.

Няма коментари:

Публикуване на коментар