петък, 15 май 2015 г.

Тържество, концерт и карнавал "Златното магаре" в празника "Дулово - 55 години град"


          Град Дулово отбеляза своята 55-а годишнина с тържество, концерт и поредно издание на уникалния за област Силистра карнавал „Златно магаре“, част от регионалния културен календар. На годишнината бе посветен и специален вестник, представящ развитието на града през годините. В местния Музей галерия изложба от снимки показва миналото и настоящето на града.
              В различните моменти на празника, продължил през целия ден на 14 май, се включиха като гости евродепутатът Емил Радев, областният управител Стоян Бонев, кметове на съседни общини от област Силистра, гости от турския град Чорлу и др. В свой поздравителен адрес областният управител приветства жителите на Дулово с техния празник.
             За първи път в община Дулово бе проведен конкурс фестивал за алтернативно кино. Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед преряза лентата на карнавала и поздрави всички свои съграждани и жители на общината с празника на Дулово, на който са посветени Майските празници на културата.
             Актрисата Латинка Петрова и актьорът Васко Драганов от София бяха водещи на карнавала, който се провежда от 70-те години, после е прекъснат за четвърт век, но миналата година сегашното общинско ръководство го възстанови. Празникът на града продължи с концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ от град Плевен, воден от доц. Георги Хинов, и завърши с лазерно шоу и заря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар