сряда, 13 май 2015 г.

Време е за „Радини вълнения” в училищата и извън тях


Кой не помни от детството си урока  Радини вълнения от  безсмъртния роман на патриарха на българската лит3ратура Иван Вазов? Кой не знае песента Хей, свърши и таз година…. Да не говорим за манифестациите, които днес наричаме шествия. За венците на ликовете на двамата солунски братя от български произход, създатели на азбуката ни, за божура и букетите с цветя. И за онова „1, 2….12“, което изпълва тишината на улицата, цепи ефира и гони комарите от въздуха.
Време е за училищни тържества…Ръководството на ПМГ Свети Климент Охридски”  - Силистра провежда на 14 май 2015г. от 15 ч. в зала 13 на Градската художествена галерия среща за представяне на лауреатите от национални олимпиади Иван Савов и Николета Георгиева, с участието на ученици в Гимназията. Да припомним, че Савов е №1 сред 11-12 клас в страната на националната олимпиада по испория, а при българиците е във финалната група на лауреатите. На форума ще бъдат представени и информационни материали за училището и за постиженията на неговите ученици.  

На 18. 05. 2015 г., от 11 ч. в ПГСУАУ „Ат. Буров”  Силистра, Регионален инспекторат по образование организира церемония за награждаване на лауреати и първенци от националните кръгове на олимпиади и състезания по професии за учебната 2014- 2015 г.  Ще бъдат отличени 9 ученици от 6 училища в областта. спомоществовател е „Анубис - Булвест” ООД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар